Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині вшанували пам’ять усіх захисників України

Державним гімном, поминальною панахидою та патріотичними піснями, 23 жовтня, в Рунгурах вшановували воїнів УПА та усіх захисників України. Небайдужі жителі зібрали 3 389 грн, які передадуть сучасним борцям за незалежність

Інформатор дізнавався детальніше, посилаючись на відділ культури і туризму Печеніжинської селищної ради.

Розпочався захід з Гімну України та підняття прапора військовими ЗСУ, Василем Стефаком та Олексієм Гайнюком.

Скульптор Олексій Бондаренко презентував велике панно, де зобразив партизанів, які в 1951-му героїчно загинули в місцевій криївці.

У заході брали участь: церковний хор с. Рунгури, солістка Лілія Андрусяк, тріо та квартет Баркарола, дует “Горицвіт”, дует у складі викладачки класу вокалу Херсонського університету Антоніни Потужньої та її вихованки Лілії Андрусяк. Свої вірші присвячені захисникам та захисницям України читали: лауреатка премії ім. Леся Гринюка – Юлія Долінська та місцева поетеса Галина Прокопів.

На дійстві були присутні голова спілки політв’язнів та репресованих Коломийської округи, родини загиблих воїнів УПА, жителі Рунгур, навколишніх сіл та гості Печеніжинської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору