Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП-5 обігрівачів для безпечної і теплої зими

Зима вже близько і цього року складно передбачити, якою вона буде. Тож поки ще умовно тепло, варто потурбуватись про додаткові або й альтернативні джерела обігріву кімнати чи робочого кабінету. У магазинах очі розбігаються від кількості та різних типів електрообігрівачів. Зробити вибір навмання доволі складно.

Як зорієнтуватись у різноманітті та обрати ідеальний варіант для своїх потреб, розповідає Інформатор.

При виборі електричних обігрівачів варто враховувати технічні характеристики самих носіїв тепла, площу приміщення, а також їх безпечність, мобільність, економічність і продуктивність.

На ринку зараз присутні 5 основних типів обігрівачів:

  • теплова гармата,
  • тепловентилятор,
  • електричний конвектор,
  • радіатор масляний,
  • обігрівач керамічна панель.

Розглянемо їх далі детальніше.

Теплова гармата – швидко робить все холодне і сире теплим і сухим

Це доволі потужний обігрівач, призначений для гаражів, майстерень, будівельних майданчиків та відкритих приміщень. “Гармата” мобільна, невелика, її зручно переносити з місця на місце. За короткий час робить теплою площу до 20 м².

Приклад моделі хорошої теплової гармати, доступної за ціною – ARDESTO IFH-02B. Вона має вбудовану функцію захисту від перегріву і доволі економна, як на свій клас. Максимальна потужність – 2000 Вт. При цьому продуктивність сягає 197 м³/год. Дуже зручно, що в моделі є регулювання кута нахилу та ступінчасте регулювання потужності. Вона має два режими обігріву і регулюється точним встановленням потрібної температури. За безпеку відповідає нагрівальний елемент PTC, з ним можна не боятись опіків та пожеж.

Корпус обігрівача розташований на опорі і хоч локально теплова гармата має стояти на підлозі – опора не дає повітряному потоку підіймати пил, що є важливою характеристикою для алергетиків. Цей вид обігрівача також часто використовують для висушування приміщень після ремонту або для подолання надмірної вологості. Добре підходить для цокольних, напівпідвальних приміщень, допомагає боротись з грибком. 

Недолік – шум. Він доволі гучний і хоч з часом до цього звикаєш, все ж в житловому приміщенні на постійній основі ним користуватись буде незручно. Також не рекомендовано  використовувати в приміщеннях, де є маленькі діти. Тут краще підійдуть обігрівачі, про які розповімо далі.

Тепловентилятор – зручний помічник

Цього маленького друга найчастіше використовують для додаткового обігріву, коли сезон опалення ще не розпочався або коли ще недостатньо холодно для включення основного опалення, та вже достатньо некомфортно сидіти в приміщенні без верхнього одягу.

Здебільшого, використовується в квартирах та офісах, але може бути додатковим джерелом тепла практично будь-де. Тепловентилятор дуже легкий, мобільний і безпечний – ним може користуватись навіть учень молодших класів. Він доволі швидко прогріває приміщення до 20 м², і не надто сильно висушує повітря, на відміну від теплової гармати.

Хороша модель в співвідношенні ціна/якість –  Ardesto FHK-2000GY. Потужність складає 2000 Вт, має два режими тепла і зручну ручку для переноски. Може стояти як на підлозі, так і на столі чи іншій рівній твердій поверхні.

У цього обігрівача є захист від перегрівання і вмонтований термозапобіжник. Корпус тепловентилятора створений з термостійкого пластику, тож він цілком безпечний у користуванні.

Серед всіх видів електричних обігрівачів – тепловентилятор найбюджетніший варіант. Серед недоліків – все той же шум. Він звісно не такий гучний, як теплова гармата, але вночі людей з чутливим сном все ж може будити.

Електричний конвектор – гарячий, як перше кохання

Електричний конвектор – це, по суті, та ж батарея, тільки не прикріплена до стіни. Він компактний, зручний, його можна покласти в будь-якому куточку кімнати. А ще – його просто обожнюють коти 🙂 

Проте батькам маленьких дітей потрібно користуватись таким обігрівачем вкрай обережно. Поверхня конвектора добре нагрівається, до 90°С, а отже торкатись його голими руками не варто. В решті ж, це прекрасний варіант для комфортного і тихого обігріву спальні чи вітальні. Проте слід впевнитись, що навколо обігрівача достатньо простору. Його не слід класти прямо біля ліжка чи дивану.

Як приклад якісної моделі в цій категорії –  Ardesto CHH-2000MBR. Цей обігрівач здатний забезпечити теплом кімнату, площею до 20 м². Його потужність складає 2000 Вт, потужність нагрівання – від 1,25 до 2 кВт/хв.  У комплекті до обігрівача є ніжки, аби не пошкодити покриття підлоги. Терморегулятор вбудований, а довжини дроту в 130 см вистачить для зручних переміщень по кімнаті. Вага конвектора невелика – всього 4,4 кг.

Для безпечного використання вбудований захист від перегріву та промерзання приміщень. Режим Anti Frost підтримує температуру в межах + 5-7 °C при мінімальних витратах електроенергії. 

Масляний радіатор – безпечний, надійний і такий знайомий

Цей обігрівач – як теплий спогад з дитинства. В кожно вдома був такий схожий. Турботливі матусі клали на нього одяг, щоб прогріти перед тим, як одягнути, а татусі сушили на ньому шкарпетки.

Насправді, це хоч і найдорожчий вид електричного обігрівача, проте він для побутового використання є найзручнішим. Зовсім безшумний. Прогріває кімнату не так швидко, як попередники в нашому списку, проте дуже довго тримає тепло. 

Оптимальною моделлю сучасного масляного радіатора є TESY CC 2510 E05 R. У ньому вбудовано три параметри потужності, регульований терморегулятор і 10 секцій, що забезпечують теплом кімнату площею до 28 м².

Обігрівач доволі об’ємний і важить 15 кг, але на зручних коліщатках його дуже легко переміщувати по кімнаті. До речі, поверхня обігрівача цілком безпечна – її можна торкатись, а отже можна використовувати в квартирах де є маленькі діти і домашні тварини. В порівнянні з попередніми моделями, він найменше сушить повітря.

Варто відзначити, що є певні обмеження стосовно місць, біля яких масляні радіатори ставити не слід. Зокрема: стіни зі шпалерами, тюлі, одяг та м’які або дерев’яні меблі.

Виробники обіцяють, що завдяки високоякісному матеріалу, з якого виготовили радіатор, він служитиме значно довше. Цей обігрівач не шкодитиме навіть людям, котрі мають респіраторні захворювання та алергію на пил. У цій моделі радіатора вмонтовані захист від замерзання і спеціальний механізм проти перекидання. Також виробник дає гарантію на 24 місяці.

Керамічна панель – елегантне теплове рішення

А це напевно найбільш стильний варіант електричного обігрівача. При правильному підборі до інтер’єру, він стає зовсім непомітним. Прикріпили до стіни, увімкнули до розетки і забули. Виглядає дуже естетично!

Єдиний недолік – керамічна панель розрахована на обігрів дуже невеликих площ – до 8 м². Але вона чудово справляється з функцією додаткового джерела тепла, як і її колега тепловентилятор. Тільки працює зовсім безшумно і витрачає значно менше електроенергії.

Гарна модель в цій категорії обігрівачів – Ardesto HCP-395BG-ECO. Потужність – 395 Вт. Ця керамічна панель цілком безпечна – її можна торкатись, не боячись опіків. А ще, вона доволі довговічна. Виробник прогнозує термін експлуатації –  аж 30 років і дає гарантію на модель на 5 років.

Тут немає функції регулювання температури, режим нагріву всього один, проте завдяки продуманій конструкції, інфрачервоні теплові хвилі забезпечують максимальну віддачу тепла до приміщення. Цей ефект посилюється тепловідбивним екраном, що також є в комплекті. 

Замість висновку.

Вибір на ринку електрообігрівачів досить великий. Ви точно знайдете щось, що підходить і по ціні і по потребі. Враховуйте всі характеристики, переваги та недоліки і не затягуйте з покупкою, якщо знаєте, що обігрівач вам потрібен. Адже чим ближче до холодів, тим більш зростає на них попит. Вдалих вам покупок і теплої зими!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Нагору