Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї знову запрацював будинок нічного перебування

Ось уже 5 років минає, як у Коломиї відкрили будинок нічного перебування для безхатьків. Тут чоловіки і жінки можуть не тільки переночувати, але й попрати й висушити свій одяг, прийняти душ, подивитися телевізор. Після тривалої перерви будинок знову відчиняє свої двері.

Інформатор та коломийський “Карітас” закликають всіх коломиян скеровувати осіб, які опинилися у важких життєвих обставинах на вул. Петлюри, 98. Проте для поселення треба мати деякі довідки від лікарів.

Кожного дня 20-30 осіб-безхатченків, мають можливість прийняти гарячий душ, випрати свій одяг, випити теплого чаю та переночувати у затишному приміщенні з мінімальним комфортом.

“З приходом перших морозів, дуже важливо пам’ятати, що є ті, хто не мають можливості заховатись від холоду у власному будинку. Саме для них відновив свою роботу Будинок нічного перебування”, – стверджують у Карітасі.

Знайти прихисток у найхолодніший час (з 17:00 вечора і до 08:00 ранку) можуть люди без постійного місця проживання, остання реєстрація яких була у Коломийській громаді.

Щоб поселитися у Будинку нічного перебування потрібно мати:

  • обстеження лікаря;
  • флюрографію;
  • висновок дерматолога та венеролога.

Якщо Ви або ваші близькі опинились у складній ситуації без житла зверніться за номером:
+380 (67) 342 94 99

За порядком та перебуванням центру слідкують троє працівників.

Будівля облаштована за підтримки Благодійного фонду “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”, Коломийської міської ради та Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг.

До теми: З 27 жовтня переселенці Коломиї можуть зареєструватись для отримання грошової допомоги від Medair

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

 

Нагору