Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В українських лікарнях працюватимуть психотерапевти і клінічні психологи

Українці зможуть звертатися у лікарнях за реабілітацією та медичною, в тому числі паліативною, допомогою до  професіоналів у галузі психології. 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я включило посади “клінічний психолог” та “психотерапевт” до Переліку посад професіоналів із вищою немедичною освітою.

У наказі йдеться, що на посаді “клінічний психолог” можуть працювати особи, які здобули ступінь магістра (спеціаліста) за спеціальністю “Психологія”, за умовою до 1 січня 2026 року пройти спеціалізацію за фахом “Клінічна психологія”.

Спеціаліст, який працевлаштований психологом або практичним психологом закладу охорони здоров’я до 1 січня 2023 року, має стаж роботи у системі охорони здоров’я понад 5 років та переводиться на посаду “клінічний психолог”, має право до 1 січня 2026 року пройти спеціалізацію за фахом “Клінічна психологія” зі скороченим терміном підготовки, що визначається закладом вищої (післядипломної) освіти в кожному випадку окремо і може становити від одного до трьох місяців.

Працювати психотерапевтом зможуть особи, які здобули ступінь магістра (спеціаліста) за спеціальністю “Психологія” та пройшли спеціалізацію за фахом “Клінічна психологія” з наступною спеціалізацією за фахом “Психотерапія”.

Відповідні професійні назви робіт будуть внесені до Класифікатора професій ДК 003:2010.

До теми: Гарячі лінії психологічної підтримки

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору