Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Координаційний центр зниклих безвісти за особливих обставин працює у Коломиї

Координаційний центр зниклих безвісти за особливих обставин функціонує вже більше двох місяців. Він призначений не тільки для пошуку людей, а й для допомоги у різних питаннях, зокрема, йдеться про грошові виплати для сімей загиблих захисників.

Інформатор розпитав уповноваженого координатора центру Віталія Невиняка про їхню роботу та необхідні документи для подання звернення.

Який шлях становлення вашого координаційного центру?

Наш центр – єдиний в області. Він є представником Міністерства реінтеграції України. Ми відкрились у Коломиї, тому що мені було зручніше територіально. Вся робота опрацьовується онлайн, тому це не означає, що працюємо лише в Коломиї, навіть навпаки – наша робота просувається по всій Івано-Франківській області і не тільки. Буває, звертаються до нас люди зі Львівщини та інших областей, бо, умовно, їхні рідні могли служити в 10 ОГШБ.

У вас був якийсь приклад чи це тільки власні напрацювання?

Прикладом маємо Єдиний штаб у Києві. Ми працюємо на громадських засадах, але представляємо державу.

Скільки людей працює у вашому координаційному центрі?

Я, мій помічник, також є психологи та юристи. Ми залучаємо рідних і близьких зниклих, які так само активно працюють в пошукових роботах. Мені здається, що в наш час ми маємо бути максимально згуртовані і тоді буде легше нам разом перемогти.

Хто може звертатися до центру? Чи потрібно якийсь документ? Який алгоритм дій людей які хочуть звернутися до вашого центру?

Якщо так стається, що зникає людина і протягом 1-3 днів не виходить на зв’язок, вже можна звертатися до нашого центру. До нас телефонують рідні, близькі, знайомі – без різниці. Якщо знаємо, що людина пропала, будемо намагатися допомогти.
У нас є спеціальний опитувальник. Ми визначаємо хто до нас телефонує, з яких питань і опрацьовуємо всі дані. Потім я перевіряю інформацію і вже в подальшому потрібні документи.

Куди можна звертатися людям?

Можна приходити до Народного дому, там всі проінформовані. Проте, якщо вам потрібна зустріч, телефонуйте за номером: 093 322 58 81 або надсилайте заявки на пошту nev.vit11@gmail.com.
Наша головна мета – довести справу до кінця. Ми маємо повернути військового додому. Нам вдається знайти військових у полоні. Якщо знаходимо загиблих, то наше головне завдання – привести загиблого додому. Наразі маємо більше 80 звернень.

Також до нас можуть звертатися люди за інформаційною підтримкою в плані обговорень фінансових компенсацій сім’ям загиблих військових.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору