Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті через суд вимагають привести до ладу укриття

фото ілюстративне

Над справою працювали прокурори Івано-Франківської області. Вони довели, що захисні споруди не відповідають нормам і через суд вимагають у балансоутримувача виправити ситуацію. 

Деталі знає Інформатор від прокуратури області.

У Калуші та Івано-Франківську зафіксували незадовільний стан укриттів. Їх кваліфікували як аварійні, а тому не можна використовувати в разі повітряної тривоги.

Зокрема, сховище у Калуші взято на облік у 1986 році та вміщає 175 чоловік, але захисна споруда не готова до використання за призначенням через незадовільний санітарний стан та затоплення.

Здійснення технічного обслуговування цих споруд під час усього періоду їх використання покладено на балансоутримувачів та власників.
Для забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей, прокурори вимагатимуть у судовому порядку усунення порушень у сфері цивільного захисту.

Відтак прокурори скерували до суду позовні заяви про зобов’язання балансоутримувачів привести у стан готовності захисні споруди на території Івано-Франківщини.

До теми: Як виглядають укриття коломийської ратуші

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

 

Нагору