Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні спростили порядок продовження терміну дії закордонного паспорту для дітей

У зв’язку з воєнним станом потребувала спрощення процедура продовження терміну дії закордонного паспорту для дітей. Кабмін прислухався та прийняв відповідну постанову.

Інформатор розповідає деталі з посиланням на постанову №1185.

Відповідно до постанови № 170 для продовження дії закордонного паспорту дітям до 16 років під час їх перебування за межами України батьки або інші законні представники мали подати відповідну заяву до міграційної служби або консульської установи.

18 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1185 “Про внесення змін до постанови Кабміну від 28.02.2022 № 170”. Відтепер подавати заяву про продовження дії паспорта для виїзду за кордон дитині, якій не виповнилось 16 років, може як законний представник, так і представник, що діє в інтересах дитини на підставі довіреності.

Варто додати, що вказаною постановою передбачена можливість пред’явлення е-свідоцтва про народження для внесення в закордонний паспорт інформації про дитину, а також вклеювання фотокартки дитини на будь-якій вільній сторінці закордонного паспорту в разі відсутності на сторінках № 2-5 вільного місця.

Раніше ми вже писали, скільки нині коштує закордонний паспорт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору