Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтери Коломиї виготовляють зимові каримати та наколінники для військових

У міському палаці культури “Народний дім” від початку війни не знають, що таке відпочинок. Цигарки, устілки, маскувальні сітки, наколінники, каримати і ще багато чого виготовляють волонтери для наших захисників. 

Як це виглядає – знає Інформатор.

Щодня з 9:00 до 18:00 тут, наче у вулику, збираються чоловіки, жінки і молодь, щоб допомогти українській армії. Почали з простішого: устілки в черевики, маскувальні сітки та саморобні цигарки. І так – вже понад 240 днів поспіль.

Волонтерський центр у Народному домі постійно тримає зв’язок із нашими захисниками на передовій. Серед речей першої необхідності хлопці заявили про потребу в кариматах.

До цієї роботи  волонтерський центр взявся в перші тижні жовтня.

Бджілки- швачки, голова волонтерського центру Галина Беля та активіст Валерій Дідорак вирішили зробити килимки для військових ще кращими і розробили свій варіант військових кариматів. Відтак замінили звичайний утеплювач на більш щільний, висотою 1 см.

А щоб нашим захисникам не дошкуляла волога, вирішили за основу взяти прорезинену тканину. З таким кариматом легше відбути нічне чергування. Але така тканина – не з дешевих. Її замовляють в Польщі.

Тканина цупка і надійна, її також використовують при виготовленні бронежилетів. Її для волонтерського центру привозить з Польщі Роман Козоріз. Жіночі руки не можуть розрізати таку щільну тканину, тому пан Роман викроює основу автоножицями.

Ці каримати більше підходять у осінньо-зимовий період.

А ще вони складаються книжкою, що дає змогу зручно пересуватися нашим козакам-захисникам з позиції на позицію.

Чаклують над виробництвом килимків для військових швачки Коломийщини, а також жінки-переселенки з Харкова, Мелітополя, Луганська, Запоріжжя й Херсону.

А нещодавно їм на допомогу прийшли студентки Коломийського політехнічного коледжу.

Собівартість таких утеплених водонепроникних кариматів – біля 400 грн. А в магазині – десь 1 500 грн.

Кошти передають і мешканці Коломийщини, і українці з-за кордону.

За два тижні виготовили уже понад 200 таких кариматів. Передають прямо на позиції наших захисників, а за потреби – на руки родичам військових з нашого району.

Як долучитися

Наразі у волонтерському центрі дуже потребують вправних рук. Якщо ви вмієте шити, то в Народному домі дуже знадобляться ваші навички для виготовлення корисних речей для наших захисників.

Допомогти фінансово на придбання сировини для виготовлення наколінників та кариматів можна перерахувавши кошти на цю картку ПриватБанк: 4149499809899014. Отримувач Беля Галина Ярославівна. МФО банку 305299.

IBAN UA113052990262046400936181241

До теми: У Народному домі чекають на допомогу коломиян

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору