Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

27 жовтня: свята, іменинники та пам’ятні дати

27 жовтня – четвер. 246 день повномасштабної війни росії проти України. До Нового року залишилось 65 днів. Нині свої іменини святкують Ігнатій, Кузьма, Михайло, Назар, Микола, Петро, Параска.

Які свята та пам’ятні дати відзначають цього четверга? Розповідає Інформатор.

Міжнародний день вина “Каріньян”. Його виготовляють із спеціального сорту винограду в Південній Франції, на північному сході Іспанії, на півдні Каліфорнії, в Мексиці та Латинській Америці.

Всесвітній день аудіовізуальної спадщини. Щорічно його відзначають 27 жовтня. Цей день проводиться з 2005 року для підвищення обізнаності про значення і збереження звукових та аудіовізуальних документів.

Всесвітній день трудотерапії. Це свято було започатковане у 2010 році з метою поінформованості людей про важливість професії трудотерапевтів. Питанням займається Всесвітня федерація WFOT, що включає 101 національну професійну організацію трудотерапії. Головна мета трудотерапії – мотивувати людей до активної участі у важливих заняттях в будь-якому віці та стані здоров’я. Також святкування дозволяє привернути увагу до діяльності федерації та масштабувати її роботу на місцевому, національному та міжнародному рівні.

Що не можна робити в цей день:

  • Заборонено прясти, тому що можна осліпнути.
  • Це пісний день, тому не вживайте м’ясних продуктів.
  • Краще сьогодні не купати дітей – вони можуть захворіти.

Який це день в історії?

  • 1654 рік – 50-тисячне військо Речі Посполитої на чолі з коронним гетьманом Станіславом Потоцьким вирушило на Поділля і Брацлавщину;
  • 1882 рік – відкрили перший професійний національний реалістичний театр на українських землях, його очільником став М. Л. Кропивницький;
  • 1904 рік – відкрився Нью-Йоркський метрополітен;
  • 1951 рік – уперше для лікування раку застосували радіацію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору