Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Начинка по-коломийськи може стати нематеріальною культурною спадщиною України

У 50-х роках минулого століття начинку по-коломийськи готували тільки на великі свята. На щастя, зараз ми нашу покутську справу можемо готувати коли забагнеться. Тож якщо Ви хоча б раз її коштували, то точно підтвердете, що вона має стати нематеріальною культурною спадщиною України.

Ділиться Інформатор, посилаючись на мера Коломиї.

Начинка – це наша покутська страва. Вона з’явилась у 50-х роках минулого століття. Начинка проста у приготуванні, всі інгредієнти місцеві, а результат – неймовірний. Кожна ґаздиня має свій особливий рецепт, тому кожна страва є особливою.

“Начинка по-коломийськи заслуговує бути в Національному переліку нематеріальної культурної спадщини України. Тому управління культури та туризму подало начинку на внесення до цього списку. Наша страва там має бути, адже вона показує традиції Покуття та розповідає, як колись жили та що готували українці. заслуговує стати нематеріальною культурною спадщиною України”, – розповідає мер міста.

Рецепт та невеличку історію можете переглянути у відео.

До теми: Традиції покутського весілля хочуть внести до нематеріальної культурної спадщини України

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору