Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Біля майбутнього центру для військових у Ценяві садитимуть Алею пам’яті

У суботу, 29 жовтня, в оздоровчому центрі для захисників та сімей загиблих героїв проведуть акцію “Посади калину – звесели Україну”. Захід присвячують всім, хто пролив кров за рідну землю. Звісно, що потрібні не одні робочі руки, тому в Ценяві чекають на всіх небайдужих.

Інформатор також збирається долучитися.

На території майбутнього оздоровчого центру “Тепло крилатої душі” у селі Ценява вже не один місяць кипить робота. Тут хочуть створити місце, де наших захисників та родичів загиблих воїнів завжди підтримають та допоможуть. Ініціаторкою відкриття центру для військових стала матір загиблого Героя – Наталія Тарабалка.

Вже завтра біля колишньої лікарні у Ценяві, де і планують відкрити центр, відбудеться акція “Посади калину – звесели Україну”. Учасники будуть садити невеличку Алею пам’яті. Планують висадити різні дерева: ялину, клен та дуб. Але найважливішими стануть калина та верба. У народі кажуть: “Без верби і калини нема України”. А червоні грона калини символізують краплі крові. Тому захід й присвятили пам’яті усіх, хто пролив кров, захищаючи рідну землю.

Організатори події просять усіх небайдужих прийти та допомогти посадити дерева. З собою потрібно мати тільки лопати та рукавички. Також можете прихопити ще невеличкі ручні пилки. Початок акції о 10:30.

“Інших запрошуємо посадити калину в себе на подвір’ї, дворі, біля під’їзду, садочка, школи, ліцею, гімназії. Вибирайте місце, яке вам до вподоби . Можливо десь поряд з вербою. Як кажуть в народі: щоб і верба, і калина, і щоб квітла Україна”, – йдеться на сторінці оздоровчого центру.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

 

Нагору