Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський ліцей №5 отримав в подарунок художні книги з Франції

У Коломийському ліцеї № 5 імені Т. Г. Шевченка відбувся літературно-історичний захід – “Дружба без кордонів”. Учні, вчителі та гості у форматі телемосту спілкувалися з французькими дипломатами та подякували благодійниці, яка не так давно подарували їм художні книги з самої Франції.

Пише Інформатор, посилаючись на сторінку ліцею.

Пані Майя Джіоркелідзе, знаходячись за кордоном, ініціювала підтримку alma mater своєї бабусі, адже тут вона працювала вчителем французької мови.

Родина французьких дипломатів, які виступали по той бік екрану, наголосили, що підтримують Україну і готові брати участь у наступних проєктах. А також звернулися з теплими словами підтримки до українських дітей та сподіванням на подальші дружні взаємини.

Учні ліцею у свою чергу, мали можливість французькою мовою розказати про важливість мирного дитинства, підтримки України та завершення війни.

Також для гостей заходу учні подарували виконання пісні “Червона калина”, яка вже стала візитівкою України у всьому світі. Її впізнають за першими акордами і словами, а тепер завдяки юним коломиянам вона звучить не лише українською, а й французькою мовою, тож це ще більше зворушує.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору