Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

29 жовтня: свята та іменини

29 жовтня – субота. 248 день повномасштабної війни росії проти України. До Нового року залишилось 63 дні. Нині вітаємо іменинників, котрі носять імена: Терентій, Леонтій, Євген, Параска, Антон, Анатолій, Сергій, Микола, Олексій, Іван, Георгій.

Інформатор розповість більше про свята та дати, які сьогодні відзначають.

Всесвітній день боротьби з інсультом. Інсульт є одним з найпоширеніших захворювань у всьому світі, зокрема, у нашій країні. Цей стан займає 2 місце серед найтяжчих захворювань України. Інсульт – гостре порушення мозкового кровообігу, через раптове припинення кровопостачання мозку. Наслідком захворювання може бути інвалідність, яка змінює якість життя та праці людини. Це дуже актуальна проблема у нашій країні і вона займає одне з найважливіших місць у медицині.

День працівників служби позавідомчої охорони МВС. У цей день прийнято вітати працівників цієї сфери. Їхня напружена праця забезпечує сотням державних об’єктів захист від посягань злочинців, також вони охороняють режимні та стратегічні об’єкти, навчальні заклади, офісні споруди та інші.

Міжнародний день псоріазу. Він проводиться завдяки старанням Міжнародної Федерації асоціацій хворих на псоріаз. Вперше захід був проведений у 2004 році з метою об’єднати більш ніж 125 мільйонів хворих на цю недугу.

День відлюдника був запроваджений в США. Точної інформації про засновника цього свята нема, як і даних про причину обрання саме цієї дати. Багато хто вважає, що 29 жовтня є річницею святого Колмана Дуаха – великого аскета та відлюдника, який вважається одним із найбільш значущих та шанованих святих Ірландії.

29 жовтня відзначають День пам’яті мученика Лонгина сотника.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору