Якщо банальні шоколадки та цукерки набридли, але поласувати чимось солодким все одно хочеться, то як ви ставитеся до чурчхели? Це особливий грузинський смаколик, який в своєму складі містить горіхи, сік та борошно.
Інформатор ділиться рецептом та способом приготування чурчхели.
Пропорція наступна: на 400 г горіхів потрібно 1 л виноградного соку та 100 г борошна.
Очищені і добре просушені на сковорідці горіхи нанизуємо на ниточку за допомогою тонкої голочки, на кінці якої зав’язаний вузлик.
З винограду вичавлюємо сік будь-яким зручним способом. Один стакан соку залишаємо, а основну частину доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще кілька хвилин.
Борошно розводимо склянкою холодного соку, аби уникнути утворення грудочок.
Вливаємо борошняну масу в киплячий сік і, активно помішуючи, варимо поки не загусне.
Занурюємо підготовлені горіхи в отриманий кисіль. Якщо потрібно, цю процедуру можна повторити десь через 10 хвилин, коли трохи схопиться перший шар.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5-6 штучок. Сушимо чурчхелу 3-5 днів. А потім насолоджуємось смаколиками всією родиною.
До теми: Квашена капуста | підбірка рецептів для господинь
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Христина Бойчук