Мабуть, у кожного було таке, що хочеться смачного домашнього десерту, але возитися з тістом бажання немає. На такі випадки потрібно мати під рукою рецепт клафуті.
Інформатор ділиться з вами перевіреним рецептом від топового шеф-кухаря країни, щоб вже найближчим часом Ви змогли поласувати цим десертом.
Клафуті – це заливний французький пиріг, до якого додають різні ягоди чи шматочки фруктів. Щоб зробити тісто, не треба чекати, аби воно підійшло чи відпочило. Все максимально просто – змішайте всі інгредієнти, отримайте консистенцію як на млинці й готово!
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
- Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло для змащення форми дістаньте із холодильника, щоб воно стало м’яким. Помийте та поріжте середнім кубиком 3 яблука.
- Розігрійте пательню з 50 г вершкового масла 82,5% та перекладіть на неї яблука. Обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи.
- В миску всипте 200 г цукру, 10 г ванільного цукру та вбийте 4 яйця. Перемішайте віничком, але не збивайте.
- Після додайте 200 г пшеничного борошна та дрібку меленого кардамону.
- Тонкою цівкою вливайте 400 мл молока 2,5% та постійно перемішуйте віничком, щоб не було грудочок. У вас має вийти рідке тісто, яке добре стікає із віничка.
- Візьміть форму діаметром 22 см та всередині зробіть «французьку сорочку». Спочатку змастіть її 20 г м’якого вершкового масла, а потім посипте 15 г пшеничного борошна. Залишки висипте.
- Викладіть у форму обсмажені яблука та вилийте зверху тісто. Викладіть зверху 3 зірочки бодяну. Ставте клафуті випікатися на 40-50 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Потім залиште повністю остигати у формі, а після наріжте та подавайте до столу.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Вікторія Ровенчук