Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

21-річний прикарпатець створив та публікував новини на окупаційному телеграм-каналі

У серпні в Івано-Франківській області СБУ затримала хлопця, який поширював новини окупаційної адміністрації Херсонщини у Телеграмі. Таким чином він інформаційно підтримував встановлений там російський режим.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в області.

21-річний уродженець та житель Прикарпаття був адміністратором телеграм-каналу, що називався “Херсонская Республика”. Хлопець створив цей канал ще у квітні. Дописи публікував так, ніби його власний контент, без репостів. Це створювало ефект “новин з перших рук”. Основними “ньюзмейкерами” та спікерами каналу були гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов.

Через такі новини на каналі створювалось враження, що Херсонщина буде в складі російської федерації завжди. Зокрема, публікувалось про зміну герба на російський, перейменування вулиць, початок видачі паспортів рф, впровадження російського рубля та телефонних номерів. Також адміністратор каналу підтримував проведення референдуму про приєднання до рф.

Крім цього, затриманий поширював зневажливі дописи щодо українських військових, самих українців та нашої держави. А от російські загарбники в публікаціях виступали героями та визволителями від “нацистів”.

Слідчі СБУ обвинувачують фігуранта за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Зараз він під вартою. Після доведення його вини в суді, прикарпатець може сісти до в’язниці на 10 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Ольга Пукавчук

Нагору