Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

31 жовтня: який сьогодні день

Хелловін, День економії та Чорного моря. Ці та інші свята відзначають цього понеділка, 31 жовтня 2022 року. Також сьогодні вже 250-й день війни росії проти України. 

Більше про 31 жовтня розповість Інформатор.

Нині в церковному календарі – день пам’яті апостола і євангеліста Луки. Він був автором третього Євангелія та супутником апостола Павла. За переказами, саме він створив перші ікони Богоматері.

Іменини відзначають власники таких імен: Йосип, Юлій, Лука, Марина, Злата, Юліана, Гаврило, Давид, Юліан, Семен.

Хелловін. День, коли є змога всьому потаємному вийти назовні. Дівчата приміряють образи відьом та ворожок, а хлопці – скелетів та чудовиськ потойбіччя. Будинки перетворюються на загадкові склепи з наймістичніших казок. Гарбузи стають зловіщими підсвічниками та неодмінними елементами декору. Так, це всім нам відомий – Хелловін! Святкувати його прийнято в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Міжнародний день Чорного моря. Свято передбачає можливість привернути увагу людей до екологічних проблем, що склалися в регіоні. А підписання «Стратегічного плану» є передумовою розробки та реалізації ефективної природоохоронної політики.

Всесвітній день міст. Свято World Cities Day офіційно затверджено з 2014 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Святкування цього дня проводиться з метою залучити широку громадськість до проблем сучасних міст, показати людству, яку роль відіграють міста у змінах клімату та в питаннях екологічної безпеки.

Міжнародний день економії. У 1924 фінансовими інститутами була запропонована ідея святкувати Всесвітній день заощаджень (накопичень). Така назва свята існувала до 1989 року. І вже тоді останній день жовтня оголосили World Savings Day – Міжнародним днем економії. Його святкують у різних країнах. Серед них і Німеччина, населення якої характеризується особливою бережливістю. Німецька влада вважає за потрібне розвивати у молодого покоління хист до економного витрачання та раціонального споживання, при цьому в жодному разі не вбачає в економії жадібність.

Міжнародний день хокейного воротаря. Задача воротаря полягає у захисті воріт, а для цього потрібні відвага, мужність і спритність. Міжнародний день хокейного воротаря запроваджений для того, щоб привітати тих хокеїстів, яких часто називають “половиною команди”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Ольга Пукавчук

Нагору