Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия попрощалася із загиблим Героєм Ігорем Калином

Сьогодні, 1 листопада, Коломия гідно провела в останню дорогу бійця, який боровся на фронті до останнього, щоб ми з вами жили у вільній та незалежній країні.

Інформатор віддав останню шану, щоб про ім’я Героя, який віддав найдорожче – своє життя за Батьківщину усі знали і пам’ятали.

Ігор народився 8 квітня 1988 року в місті Коломия, тут і зростав. У 1994 році почав навчатися в загальноосвітній школі №7, де 7 років здобував базову освіту. Пізніше вступив у Вище професійне училище №14, де опанував професію слюсаря. Після закінчення навчання поступив у Львівський національний аграрний університет, де навчався на інженера-будівельника.

Ігор закінчив університет у 2010 році. Тоді ж зустрів свою майбутню дружину – Ірину. Через три роки вони створили сім’ю, а рік по тому в них народився первісток – Богданчик.

Саме тоді, у 2014-му, Ігор і став вперше на захист Батьківщини в складі добровольчого поліцейського батальйону «Івано-Франківськ», у якому прослужив 4 роки. Потім деякий час працював за кордоном. І лише з 2020 року перебував вдома, з сім’єю.

Працював зварювальником на приватному підприємстві «ЕлеваторБудМаш». У січні цього, 2022-го року, сім’я Ігоря тішилася народженню молодшого синочка – Устима. А вже після початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України, Ігор, не роздумуючи знову пішов добровольцем захищати нашу Батьківщину. Тепер вже у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Був розвідником на найгарячіших воєнних напрямках.

Спочатку відбивав Київ, а пізніше його роту перекинули на Донбас, де 28 жовтня під час виконання бойового завдання Ігор зазнав смертельного поранення. Загинув, захищаючи нас з вами на східному напрямку фронту. За що ми вічно будемо вдячні нашому Героєві.

Люди будуть його пам’ятати уважним сином, люблячим чоловіком та турботливим батьком. Хоробрим воїном та веселим надійним другом. Навряд чи хтось пригадає його сумним чи роздратованим. Він транслював лише позитив та віру в незламність України.

Герої не вмирають, вони залишаються в наших серцях. Вічна пам’ять Ігорю!

Вікторія Ровенчук 

Нагору