Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Саджавці відбулася смолоскипна хода присвячена листопадовому чину

Традиційно та щорічно із 31 жовтня на 1 листопада в с. Саджавка відбувається смолоскипна хода до могили “Борцям за волю України “, яка знаходиться в старому цвинтарі.

Інформатор дізнавався детальніше, посилаючись на молодіжну раду Саджавки.

Листопадовий чин — це українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Володимирії, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона претендувала.

У результаті повстання утворилася держава площею 70 тис. км², що викликало невдоволення Польщі, яка розв’язала польсько-українську війну 1918—1919 років для захоплення Галичини.


А також із 31 жовтня на 1 листопада 1989 р. небайдужі краяни у с. Саджавка відновили могилу, встановили великий березовий хрест та синьо-жовтий прапор України!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору