Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

«Руська книга, здавайся!» | Або як “Прикарпаттяобленерго” зібрали майже 10 000 грн для ЗСУ

Працівники «Прикарпаттяобленерго» здали понад 3 тони спаплюженого паперу на суму майже 10 000 грн. Цим самим закрили збір коштів на бойовий дрон, загальною вартістю 200 000 грн. Така «пташка» обладнана тепловою відеокамерою, яка в осінньо-зимовий період значно спростить службу наших захисників та допоможе ще швидше наблизити нашу Перемогу.

Інформатор дізнавався детальніше

Нещодавно, прикарпатські енергетики проводили благодійну акцію «Руська книга, здавайся!», яка тривала в компанії у жовтні і була приурочена до Дня захисників України.

Працівники підприємства звільняли власні книжкові полиці від російськомовної літератури, щоб на виручені від здачі макулатури кошти придбати дрон, який допоможе боротися з ворогом на передовій.

“Російська книга іде за російським кораблем – на макулатуру, – пояснює мету благодійної акції  голова профспілки Ольга Тишко, – а отримані кошти ідуть на «пташку», яка відправлятиме у тому ж напрямку усіх наших ворогів. Це новий колообіг речей у природі».

До теми: Російські книги – на макулатуру | думка коломиян

«Збір макулатури для «Прикарпаттяобленерго» є традиційним, – розповідає еколог компанії Ксенія Максим’юк. – Впродовж чотирьох років щомісяця крайньої п’ятниці наші працівники здають відпрацьований папір, роблячи свій внесок у збереження лісів та екології загалом. 100 кг макулатури рятує 1 доросле дерево, а щороку здаючи на переробку 4 тони макулатури енергетики Прикарпаття рятують 40 дерев. Тому ми не зупиняємося на досягнутому і з кожним місяцем  лише нарощуємо темпи, адже маємо берегти країну, за яку сьогодні наші захисники віддають життя, щоб завтра ми могли жити мирним життям у незалежній державі».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору