Інформатор Коломия

ГРОШІ

Яка у Коломиї ціна на свічки, лампадки, живі й штучні квіти для кладовищ

До Дмитрової суботи християни традиційно наводять лад на могилах своїх рідних та близьких. Тож у ці дні прийнято прибрати, змінити квіти чи віночок, а також запалити свічку на надгробку.

Інформатор дізнався, скільки грошей варто прихопити з собою, відправляючись на кладовище провідати могилки своїх покійних родичів у ці дні.

Маленька свічка вітчизняного виробника коштує 10 грн і це найдешевша ціна.

Далі продавці пропонують невеликі свічечки з лампадками в ціні 45-70 грн.

А великі лампадки, які горітимуть кілька днів поспіль, вартують від 150 грн до 250 грн, залежно від виробника, величини, складності виробу.

Штучні квіти з пластику вже кілька років не користуються попитом. Їм на зміну прийшли квітки, виготовлені з тканини, хоча вони все одно містять синтетичні речовини. Ціна штучних букетиків починається від 40 грн, трохи дорожче вартують віночки з таких самих матеріалів.

Поряд зі звичними строкатими, яскравими квітами можна зустріти й віночки, виготовлені під натуральні сухоцвіти. За таку красу доведеться заплатити не менше 150 грн. 

Найвища ціна на великі штучні букети і віночки сягає 200 грн.

Серед живих квітів восени найбільш популярні хризантеми. Маленький кущик обійдеться вам в 40 грн. А велетенський розлогий кущ – у цілих 200 грн.

Тобто ціна на штучні й живі квіти однакова. Тим часом екологи закликають віддати перевагу натуральним.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Нагору