Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийські переселенці отримали допомогу завдяки спеціальній серії вина із зображенням українського журавля

Не дивіться з образою вслід тим, хто в часі війни виїхав з України. Часто трапляється так, що їхня допомога ззовні набагато більша, ніж так, яку б вони спромоглася організувати на Батьківщині. Так сталось і з Кариною Базюк, яка втікаючи від жахів війни потрапила у сім’ю виноробів і організувала допомогу для вимушених переселенців в Україні.

Як саме – знає Інформатор.

На початку Карина Базюк виїхала до Австрії. Дівчина не знала, куди потрапить і де зупиниться. Так сталося, що її прихистила сім’я Зальцлів, відомих австрійських виноробів, які володіють виноградниками на південному сході країни.

Підприємці щиро співчували долі українських переселенців, які змушені покидати власні домівки та втікати від бойових дій. А тому згодом разом із Кариною вигадали, як висловити свою підтримку.

Під брендом Salzl була випущена спеціальна партія червоного вина із зображенням українського журавля на етикетці, дизайн до якої намалювала Карина.

А 100% коштів від продажу такого напою вирішено спрямувати на потреби українських переселенців.

Уся партія вина продана. Так подружжя і Карина змогли зібрати 15000 євро. Більше частину коштів передали в «Карітас» Закарпатської області.

До теми: Волонтери шахового клубу

А 5 тисяч із них дісталися до Коломиї, завдяки волонтерам з громадської організації «Сила Громади». Активісти спрямувати ці гроші на забезпечення нагальних потреб вимушено переміщених осіб у нашому місті.

Відтак закупили ліжка та обігрівачі для ВПО, а також розпочали проєкт з гарячого харчування для найбільш потребуючих переселенців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору