Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Робили “волонтерами” за 4000 доларів: прикарпатці переправляли за кордон чоловіків

В Івано-Франківську аферисти допомагали виїжджати з України чоловікам призовного віку, ніби ті були волонтерами і їхали за гуманітарною допомогою.

Довідався Інформатор на сторінці поліції Івано-Франківської області.

Двоє мешканців Івано-Франківщини через ймовірних співучасників вносили неправдиву інформацію про військовозобов’язаних чоловіків до державного реєстру “Шлях”. Зазначали, що ті волонтери, які виїжджають за кордон за гуманітарною допомогою. Завдяки цьому “ухилянти” могли перетнути український кордон. За це аферисти отримували 4 тисячі доларів США.

2 листопада двох правопорушників затримали під час організації незаконного переправлення через кордон п’ятьох “клієнтів” призовного віку. Ще одного спільника виявили на Львівщині.

Обшукавши місця проживання затриманих, поліцейські вилучили – мобільні телефони, які підтверджують їх причетність до вчинення злочину, грошові кошти, отримані внаслідок протиправної діяльності та документацію.

Фігурантів затримали. Їм повідомлено про підозру в учиненні кримінального правопорушення. Слідчі готують клопотання до суду про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою.

Аферистів можуть посадили до в’язниці на термін до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Наразі у справі продовжуються оперативні заходи для встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до злочину.

  

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору