Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї встановили скульптуру Любомиру Бордуну, виготовлену із уламків техніки ворога

Втрата – це те, що кожен з нас проживає по-своєму. Комусь легше нишком виплакатись на самоті, комусь – поринути в громадську діяльність, а комусь – увіковічнити людину, без котрої життя вже не буде таким, як колись. Близький друг загиблого артилериста коломийської 10 гірсько-штурмової бригади Любомира Бордуна замовив скульптуру з уламків гелікоптерів, літаків, танків, гаубиць ворога у пам’ять про товариша.

Повідомляє Інформатор.

Роман у цій війні втратив друга. Очільник коломийської освіти Любомир Бордун пішов захищати Україну в перші дні повномасштабного російського вторгнення. Брав участь у захисті Києва, а потім відправився на Донеччину.

Але для телефонного дзвінка другові завжди знаходив час і можливість. постійно тримав з ним зв’язок, у цих бесідах кожен знаходив для себе відраду. За кілька днів до загибелі Любомир подзвонив до Романа, бо очікував повернутись на трішки додому і хотів відзначити День народження синочка у колі близьких та друзів. Та сталась трагедія.

Любомир Бордун загинув 23 вересня, захищаючи Україну на Донеччині.

До теми: Депутати хочуть, аби Любомиру Бордуну присвоїли звання Героя України

Роман досі не може оговтатись від втрати. Зізнається, до цього моменту й не підозрював, що здатен плакати.

А згодом вирішив увіковічнити риси друга у скульптурі з уламків гелікоптерів, літаків, танків, гаубиць ворога. Замовив роботу у відомого київського майстра і встановив у першій залі свого закладу громадського харчування.

Воїн, в якому поєдналися риси сучасного захисника та Івана Богуна, стоїть міцно з автоматам, піднятим догори. Адже Любомир Бордун мав позивний Богун. Наш герой так і залишиться в пам’яті коломиян вірним Україні, власним ідеям, побратимам, улюбленим учням й колегам-вчителям.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору