Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пластикового водійського посвідчення може більше не бути

З 14 грудня українці зможуть не виробляти пластикові водійські права, а користуватися виключно електронними в “Дії”. Це ж саме стосується техпаспорта для авто.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на МВС.

“Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до двох постанов, що регулюють отримання водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Відповідно до змін, у найближчій перспективі більше не буде обов’язковим отримувати пластикові бланки документів про право керування транспортними засобами та про реєстрацію транспортних засобів”, — йдеться у повідомленні МВС.

До теми: Нові штрафи за порушення ПДР: чого остерігатись водіям?

У водіїв буде вибір між отриманням послуг:

  • виключно онлайн із оформленням тільки електронного варіанту документів, які дають право керувати авто;
  • з оформленням традиційних пластикових карт, наприклад, у сервісному центрі МВС.

Окрім того, тепер самостійно можна буде оформляти обмін посвідчення водія, реєструвати авто у випадках, де огляд фахівців експертної служби МВС не є обов’язковим.

Обміняти пластикове посвідчення водія також уже можна онлайн у кабінеті водія, а доставку замовити поштою. Онлайн-запити на обмін посвідчення оброблятимуть до 10 днів. Але посвідчення старого зразка, до 2014 року, обмінюють лише в сервісному центрі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

Нагору