Коломия До сайту

У Саджавці відбулося відкриття виставки “Стара світлина розповідає”

Саме через світлину кожен має можливість доторкнутися до історії та перенестися у минуле, дізнатися про культуру та автентичність нашого краю. Тож вчора, 6 листопада, у Будинку культури с. Саджавка, відбулося відкриття неймовірної виставки “Стара світлина розповідає”.

Інформатор дізнавався детальніше, посилаючись на Молодіжну раду Саджавки.

Під час заходу можна було побачити етнопоказ старого одягу, який носили саджавчани у минулому столітті, оновлену світлицю. Переглянути старі світлини минулого, почути розповіді про страшні роки для наших предків, які були вивезені до Сибіру та Німеччини тільки через те, що любили, виборювали свободу своїй рідній Україні та не боялися розмовляти та співати українською мовою.

   

“Метою сьогоднішнього дійства є можливість розповісти та показати сучасності історію та культуру Саджавки минулих століть, показати як творилася і твориться самобутність нашого краю, нашого народу. Саме це і є найкращим способом дати можливість доторкнутися кожному особисто до історії та перенестися у минуле”, – розповідають організатори.

До теми: Дев’ять з половиною днів | Спільна попленерна виставка у Коломиї

Також на виставку завітав вокальний ансамбль “Берегиня”, який подарував чудові пісні глядачам.

Виставка старих світлин діятиме до кінця листопада, тож всіх щиро запрошують!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук