Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Будь помітним у темряві! | поліцейські закликають не нехтувати безпекою

Поліцейські Прикарпаття продовжують закликати пішоходів використовувати світловідбиваючі елементи на одязі та транспорті. Для цього правоохоронці проводять роз’яснювальні розмови серед молоді та діляться результатами у себе на фейсбук-сторінці.

Інформатор розповість про важливість флікерів та ділиться відео з посиланням на прес-службу поліції.

Світловідбиваючі елементи на одязі чи транспорті рятують ваше життя, і це щира правда. Завдяки флікерам водії транспортних засобів зможуть помітити вас у темряві. На жаль, вже неодноразово ми писали про ДТП у вечірній час доби, коли автівки здійснювали наїзд на пішоходів через відсутність світловідбиваючих елементів на одязі.

Нещодавно одна аварія трапилась на Надвірнянщині – пішохід загинув просто на місці.

Флікери – це маленькі наліпки, значки чи браслети, які відбивають світло у темряві. Вони дають змогу водію побачити пішохода на більшій відстані.

До прикладу: при їзді з ближнім світлом відстань видимості пішохода складає 25-30 метрів, а якщо на одягу людини є світловідбиваючий елемент, вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з ввімкненим дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.

Більше деталей про світловідбиваючі елементи, інструкції до виготовлення у домашніх умовах та чи є вони у Коломиї читайте тут: Що таке флікери та для чого вони потрібні?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

 Христина Бойчук

Нагору