Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Освітяни Нижньовербізької ТГ отримали хромбуки

Нині без сучасних ґаджетів немає змоги нормально працювати, навчатися та бути на зв’язку зі світом. А тому освітянам з Нижньовербізької громади подарували хромбуки, які вдасться використати для модернізації навчального процесу.

Інформатор розповідає деталі з посиланням на допис Нижньовербізької сільської ради.

У межах національного проєкту “Ноутбук кожному вчителю”, завдяки співпраці Міністерства освіти і науки з компанією “Google” та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО, Нижньовербізька громада отримала для потреб шкіл громади хромбуки.

Це пристрої виробництва фірми Google, що працюють на операційній системі Chrome OS. Працюють вони наступним чином: ви входите в цей тип портативного комп’ютера, використовуючи свою адресу Gmail та пароль. В результаті один ноутбук може легко використовуватися багатьма людьми, наприклад у формі grab & go (коли співробітники беруть додаткове обладнання тільки тоді, коли воно необхідне), або в компаніях зі змінною роботою.

У кожному Chromebook є всі програми, необхідні для роботи в офісі: текстовий редактор, електронні таблиці, форми, презентації, нотатки і, звичайно ж, ваша поштова скринька та браузер. Після входу в систему на ноутбуці ви отримуєте доступ до всіх своїх повідомлень, файлів, закладок та фотографій, збережених у Chrome та Gmail.

Як зазначають у дописі, хромбуки будуть залучені для забезпечення проведення освітнього процесу дистанційно як для учнів, так і для педагогічного колективу.

До теми: По 3 тисячі $ для прикарпатських ліцеїв | хто отримає?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору