Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Джо Байден, Борис Джонсон чи Юрій Романюк: депутат пропонує назвати провулок на честь себе

Юрій Романюк називає себе “першовідкривачем” вулиці й пропонує кілька варіантів назви. Серед них – присвоїти вулиці власне ім’я.

Інформатор ділиться з вами історією однієї невдалої спроби.

У самісінькому центрі є чотирикутник, куди рідко хто заглядає, хіба би дуже квапився і хотів зрізати дорогу. Ця вуличка йде паралельно між проспектом Чорновола та вул. Театральною і є бічною до вулиці Вагилевича.

Відповідно будинки цього провулку відносяться або до вул. Головацького, або до вул. Вагилевича, або до вул. Театральної.

До середини минулого століття цей прохід вів до міської друкарні і звався вул. Закутик. За даними краєзнавця Степана Адріїшина цю вулицю зліквідували. Але колишній депутат кількох скликань Юрій Романюк стверджує, що з 1952 вуличку назвали ім’ям Сєчєнова і вона “загубилася в процесі декомунізації”.

Відтак Юрій Романюк пропонує відновити вулицю й присвоїти їй ім’я. Серед пропозицій – назвати цей провулок Героїв ЗСУ, іменем когось із загиблих коломиян, присвоїти ім’я Джо Байдена, Бориса Джонсона, Анджея Дуди, відновити стару назву (щоправда з помилкою – ЗакутОк) або ж назвати на честь його власної скромної персони – Юрія Романюка.

До теми: У Коломиї голосують за петицію про перейменування вулиці на честь Любомира Бордуна

Нагадаємо, Юрій Романюк балотувався у обласну і Верховну Раду енну кількість разів від різних партій або ж як самовисуванець, голова всеукраїнської громадської організації “Україна в НАТО”, член Атлантичної ради.

Це не перше подібне звернення Юрія до міської ради. Свій допис він розпочав зі слів “Життя примушує йти на відчайдушні кроки”

А ви як на це дивитесь?

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Нагору