Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мирославу Симчичу в Коломию передали орден від Президента

Сотенному УПА Кривоносу – коломиянину Мирославу Симчичу – у січні виповниться рівно 100 років. Героєм його звуть вже добрих 30 років, а ось офіційного звання дочекався аж цього року в жовтні. А оскільки пан Мирослав не в силі сам приїхати до Президента на вручення, то глава держави передав орден очільницею Івано-Франківської ОДА.

Інформатор побував на зустрічі.

Героєві України Мирославу Симчичу Президент уповноважив вручити орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку. Світлана Онищук особисто приїхала до Коломиї й відвідала нашого Героя у його скромній оселі на бульварі Лесі Українки.

Указ Президента України №699/2022 Про присвоєння М.Симчичу звання Герой України звучить так:

“За героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” СИМЧИЧУ Мирославу Васильовичу – українському військовому та громадському діячеві, сотенному Української повстанської армії, політв’язню радянських концтаборів”.

А після вручення просвітяни й інтелігенція міста зустрілися біля єдиного прижиттєвого пам’ятника  – пам’ятника борцям за волю України та зокрема Мирославу Симчичу на проспекті Чорновола, щоб зберегти цей день для історії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Нагору