Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть колаборантку

Десять років за ґратами може просидіти мешканка Харківщини, яка працювала на окупаційну владу. За колабораційну діяльність її будуть судити в Івано-Франківську.

Довідався Інформатор на сторінці обласної прокуратури.

Слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області з’ясували, що жінка за власним бажанням пішла працювати у незаконних органах влади на території, яку тимчасово окупував ворог. У липні 2022 року вона стала провідним спеціалістом відділу звернень громадян військово-цивільної адміністрації Куп’янського району. Зрадниця консультувала щодо отримання російського громадянства, російських пенсій та розподілом допомоги у “громадській приймальні”. Вона також допомагала місцевим влаштовуватися на роботу під російською владою.

Зараз обвинувачена перебуває під вартою. За свої дії вона може сісти до в’язниці на десять років.
Прокуратура нагадує, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Ольга Пукавчук

Нагору