Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Надвірній облаштували велопарковку зі старих парт

Зазвичай арматуру зі старих парт школи здають на металобрухт. Але у на Надвірнянському ліцеї № 1 ім. Чорновола дуже хотіли нової велостоянки і знайшли оригінальниий вихід.

Інформатор розповість деталі.

Ідея встановлення велостоянки народилася в ліцеї ще рік тому, її хотіли і учнівський парламент, і вчителі, і дирекція, і батьки. Але все «впиралося» в кошти, адже на виготовлення і встановлення багатостійкової, виготовленої з нержавіючої сталі чи іншого металу стоянки потрібно немало грошей.

Подумали і зметикували, що можуть облаштувати парковку власними силами й малим коштом.

Діти зібрали біля тисячі гривень, здавши макулатуру, але того, звісно було мало. Тоді у справу втрутилась директорка закладу освіти.

“Директорка ліцею, активна велосипедистка підключила до реалізації ідеї наших працівників адміністративно-господарського блоку, і заступник директора з адміністративно-господарської роботи Леонід Заляза, робітники з ремонту Іван Стефуняк та Віталій Заляза придумали виконати велостоянку з підручних матеріалів, а саме з металевої частини старих парт” – пишуть на сторінці ліцею.

Чоловіки розробили макет, провели зварювальні роботи, підсипали площину землі і встановили велостоянку у внутрішньому дворі ліцею, адже так безпечніше і надійніше охороняти головний транспорт наших ліцеїстів, брама двору зачиняється на ніч, велосипеди під охороною, крім того, вони проглядаються з усіх вікон ліцею.

Учнівський парламент з радістю приступив до фарбування. А фарби та електроди для зварювання діти закупили самі.

4 листопада 2022 року велостоянку урочисто відкрили першим символічним учнівським велосипедним заїздом у внутрішній двір ліцею.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Наталка Сандецька

Нагору