Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Франківську в грудні вийде книга з легендарними оповіданнями про опришків на діалекті

Франківське видавництво Discursus оголосило передзамовлення на нову книжку – опришківські оповідання Петра Шекерика-Дониківа. Це друга книжка легендарного гуцульського автора власне гуцульською мовою, яку повертають читачам видавці.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на видавця Василя Карп’юка.

Такий збірний був виданий понад сто років тому, але щоб знати свою історію, варто час до часу повертатися до давніх джерел.

Саме тому франківські видавці вирішили повернути у сучасність давню збірку, написану колоритною гуцульською мовою.

До теми: Черес Довбуша і давні строї: що цікавого зберігає Музей Довбуша у Печеніжині

Орієнтовний час виходу видання 21 грудня 2022 р. Відповідно, всі замовлення будуть виконані після цієї дати.

“Такого шє не було і маємо знов. Хоч опришківскі оповідання Петра Шекерика-Дониківа не вважалися втраченими, як «Дідо Иванчік», але так, аби взєти їх і прочитати — було тєжко. Бо друкувалиси вни єдин раз — у 1910 р. в Етнографічному збірнику №26 під редакцієв Володимира Гнатюка. А тепер «Опришки. Народні оповідання» будемо мати окремов книжков. І мемо собі тішитиси цим скарбом, написаним тов мовов, шо таки самі опришки нев говорили”, – анонсує видавець Василь Карп’юк.

Передзамовлення тут

Редактор книжки – письменник з Гуцульщини Іван Андрусяк. Дизайнерка — Дарія Луцишина, яка працювала над образом діда Иванчіка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

 

Нагору