Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У франківському СІЗО продавали наркотики

Прикарпатські правоохоронці виявили наркотрафік в Івано-Франківській установі виконання покарань №12 і виявили його організатора –  кримінального авторитета. Під час  обшуків у камерах та за адресами проживання учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та наркотичні засоби.

Деталі від прокуратури області знає Інформатор.

Організатору групи повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації збуту наркотиків, його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За даними слідства, організатор, 37-річний чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив схему постачання наркотичних засобів та психотропних речовин. До наркотрафіку він залучив кількох спільників, троє з яких перебувають на волі. Так званий «кримінальний авторитет» особисто контролював усі процеси, «логістику» постачання наркотиків та сам розподіляв заборонені речовини серед ув’язнених.

До теми: Франківські слідчі довели справу бойовика окупантів до суду

Правоохоронці задокументовали факти передачі ув’язненим «наркопосилок» з маріхуаною, амфетаміном, метадоном і таблетками «Субітекс».

Під час санкціонованих обшуків у камерах та за адресами проживання учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та наркотичні засоби.

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим особам.

Заходи з викриття прокурори провели спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НП України, оперативним відділом ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань №12» (СІЗО) із залученням співробітників СБУ в Івано-Франківській області.

Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору