Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не минайте: на прохання мешканців мер Коломиї пообіцяв зробити ремонт дороги і в їхньому дворику

На початку тижня в мікрорайоні Валова-Коновальця комунальники взялися за ремонт міжбудинкових заїздів. Відтак біля двох будинків почали стелити нове асфальтове покриття. Проте мешканці сусіднього будинку такої радості не дочекалися і вирішили звернутися до міського голови. 

Інформатор знає деталі.

Кооперативний будинок вулиці Коновальця, 21 десятиліттями був проігнорований владою міста. Самі прибирали, самі підсипали й чистили. А тим часом саме цим двориком сотні коломиян скорочують собі дорогу з центру, учні школи №8 йдуть на уроки.

Кілька років тому завдяки перемозі в конкурсі проєктів громадського бюджету тут облаштували тротуари. Проєкт взагалі-то передбачав капітальний ремонт перехрестя Валова, 45 та Коновальця, 21, адже тут було ні пройти, ні проїхати. Калабаня не висихала навіть у люту спеку. Але фахівці комунальної сфери стверджували, зробити тут ремонт на 400 тис грн не вийде, бо треба розшукати стічні системи, інакше асфальт швидко просяде. Відтак вирішили направити ці кошти на пішохідні доріжки біля двох будинків.

Проте в середині листопада 2022 року будівельна техніка КП “Полігон Екологія” розпочала тут асфальтування. Стоків ніхто й не шукав: встелили перехрестя й дорогу повз будинок на вул. Валовій, 45 одним шаром асфальту. Потім настала пауза: біля сусіднього будинку на вул. Коновальця, 19 розпочали, але не завершили. А про паралельну багатоповерхівку на вул. Коновальця, 21 взагалі сказали, що у планах нема.

Роботи з асфальтування дороги на вул. Коновальця, 19 обійдуться місту в майже 345 тис грн, а на вул. Валовій, 45 на суму 217 556 грн.

До міського голови звернулися мешканці та депутат від округу Олег Романюк з вимогою завершити дорожні роботи у цьому невеличкому мікрорайоні повністю, не оминаючи будинок на вул. Коновальця, 21. Все ж таки сам центр міста.

І Богдан Станіславський відповів ствердно, адже на правду нема жодного змісту залишати один будинок без ремонту.

Проблемною тут ще залишиться ділянка від Коломийського пенсійного фонд до будинку на Валовій, 45.

Нагадаємо, що у серії мікрорайонів Коломиї заплановані ремонти міжбудинкових заїздів.

Деталі читайте у статті У Коломиї розпочали ремонти в мікрорайонах: кому пощастило

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

 Наталка Сандецька

Нагору