Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ошукали на майже 80 тис грн: поліцейські розпочали розслідування

На Прикарпатті знову і знову фіксують випадки шахрайства. Цього разу троє мешканок Франківщини потрапили на гачок злочинців. Схеми не змінюються.

Інформатор розповідає деталі за даними поліції області.

Аферисти ошукали мешканку Снятинщини. Як з’ясували поліцейські, до потерпілої зателефонував невідомий чоловік та представився працівником банку. Шахрай повідомив, що з її рахунку хочуть зняти кошти. А щоби вберегти їх, потрібно здійснити кілька операцій в мобільному додатку банку. Довірлива жінка виконала всі вказівки афериста. І за кілька хвилин з її карти зловмисник зняв понад 43 тисячі гривень.

Схожа схема спіткала і 37-ми річну мешканку Тлумацької територіальної громади. Заявниця виконала вказівки невідомої особи, яка до неї зателефонувала, і втратила майже 17 тисяч гривень.

Потрапила на гачок і жителька Косівщини. Потерпіла знайшла оголошення в мережі про продаж смартфона. Домовившись з продавцем про покупку гаджета, вона самотужки переслала йому гроші – майже 16 тисяч гривень. Однак товар заявниця так і не отримала. “Продавець” на повідомлення жінки не відповідає.

Поліцейські Івано-Франківщини застерігають громадян від шахрайських схем. Щоби вберегтись від аферистів дотримуйтесь кількох правил:

  • не довіряйте особам, що телефонують та представляються службою безпеки банківських установ;
  • не розголошуйте персональні та банківські дані. Не повідомляйте реквізити карток, терміну дії, CVC2/CVV2;
  • нікому не передавайте дані для входу в мобільні додатки банків, не заходьте в свої облікові записи з чужих гаджетів;
  • обдумано купуйте в соціальних мережах, читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу;
  • не оплачуйте вартість товару наперед, а передоплати скидайте лише перевіреним продавцям.

До теми: На Прикарпатті викрили групу шахраїв, яка привласнила гроші сотень тисяч осіб по всьому світу

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору