Коломийський борщ мандрує передовою, як фірмова страва українських захисників. Добра практика отримала продовження у селі Лука на Городенківщині. У колишньому дитсадку місцеві господині працюють на перемогу.
Як саме – знає Інформатор з допису міського голови Городенки Богдана Кобилянського.
«Луківський Борщ для ЗСУ» – так називається продукція, котру заготовлюють місцеві господині для наших захисників.
У спеціальній сушарці “дозрівають” пошатковані овочі: картопля, ьорква, капуста. цибуля, зелень, часник і, звісна річ, буряк.
Щоб приготувати такий борщ солдатам знадобиться тільки трохи окропу і томатна паста, хоча, можна і без неї.
Працюють наші гастрономічні війська у колишньому дитячому садочку села Луки. Овочів не бракує – тільки встигай переробляти. Усі інгредієнти для борщу-напівфабрикату дають безкоштовно місцеві жителі.
Так і обходяться своїми силами. А міська рада взяла на себе оплату електроенергії.
Захисники Луківський борщ оцінили, кажуть, нагадує дім. А це зігріває. Та кожен з нас мріє, щоб після перемоги наші герої повернулися додому смакувати улюблений борщ рідної мами, жінки чи донечки.
До теми: Ситий воїн – сильний воїн: у Коломиї готують “сухий” борщ для захисників
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.