Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

18 листопада: який сьогодні день

У п’ятницю, 18 листопада, українці вже 268-й день захищають свою країну від російських загарбників. До кінця 2022 року залишається 43 дні. Цього дня іменини святкують: Григорій, Гаврило, Тимофій, Памфіл, Тихон, Галактіон.

Які сьогодні свята – розповість Інформатор.

День сержанта Збройних Сил України. Метою Дня сержанта є подяка та вшанування відданості сержантів та старшин військовій справі, героїзму, відповідальності, мужності, професіоналізму у виконанні службових обов’язків. Сержанти є ключовою ланкою в українському війську, на якій тримається підрозділ. До 2019 року свято мало за мету підтримку та підвищення значущості військової контрактної служби.

Європейський день захисту дітей від насильства та сексуальної експлуатації. Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю для всіх країн. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Щоб запобігти цим злочинам, сприяти кримінальному переслідуванню винних і захистити жертв насильства Рада Європи у 2015 році запровадила такий день.

Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики. Проводиться щорічно, починаючи з 2020 року встановлено фіксовану дату – з 18 по 24 листопада. Ініціатором проведення відповідного тижня виступила Всесвітня організація охорони здоров’я у 2015 році. Метою цього тижня є розв’язання проблеми необізнаності людей у темі антибіотиків, що призводить до необґрунтованого та неправильного їх використання. Стійкість до антибіотиків – серйозна загроза, яка з’являється як результат нераціонального вживання цих ліків.

Церква вшановує 18 листопада пам’ять Іони — святого і архієпископа Львівського і Великоновгородського, відомого також як ігумен Отенської пустелі.

Прикмети:

Якщо на гілках верби з’явився іній, то зима буде холодною і затяжною.
Якщо інею вранці багато, то скоро потеплішає.
Якщо сніг нерівно на землю лягає, наступний рік буде врожайним на жито.
Якщо небо ясне, а вітер північний, скоро похолодає.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору