Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Древнє джерело неподалік Коломиї або де набрати найсмачнішої води

Джерело у П’ядиках, що на Коломийщині – місце, куди звідусіль приїжджають всі, хто хоче скуштувати найсмачнішої води. Це як традиція, як алгоритм, як звична справа. Тут завжди черга, в якій можна довідатися цікаві факти про життя місцевих та джерело.

Інформатор вирішив теж завітати сюди, поспілкувався з мешканцями і навіть привіз смачнющої води до редакції.

Вода, яка місяць, а то й більше може стояти у бутлі і не зіпсуватися. Ви чули коли-небудь про таку? Якщо ні, то вам саме час завітати до джерела у П’ядиках. Прикріплюємо для вас геолокацію.

У черзі ми зустріли коломиян, мешканців Корнича. І всі вони в один голос заявляли – тут вода найсмачніша. Цікаво, що це не перший візит. Це традиція, набута роками. Хтось регулярно раз у два дні приїжджає сюди вже протягом 10-13 років. Мабуть, є люди, котрі п’ють воду з джерела ще довше.

“У Коломиї несмачна вода”, – каже місцевий мешканець. Тому часто їде сюди. А потім додає, що ця вода зберігається 10 днів і зовсім не псується.

Інші ж люди з черги додають, що вони регулярно беруть 150 л води і зберігають її у темному приміщенні. Тоді вона зберігає свої смакові якості.

Але окрім всього приємного, є величезний недолік – дорога туди. Вона катастрофічно жахлива, з ямами, болотом. Сюди дуже важко добратися.

Місцеві мешканці настільки привітні та доброзичливі, що передали нам бутлю води, аби ми змогли приготувати собі смачну каву, яка точно завдяки джерельній стане особливою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору