Інформатор Коломия

ГРОШІ

1500 грн за ресторан і 3300 за атракціони: що Коломия заробила на землі в парку

У липні міський голова збирав громаду, аби порадитися, що в першу чергу варто змінити в парку ім. К. Трильовського. Переконував: давати дозволи на розміщення торгових точок дуже вигідно. 

А тому Інформатор вирішив випитати, скільки ж місто заробило на такі “вигідній” справі.

Влітку міський голова сповістив, що господаркою парків та міського озера відтепер буде займатися комунальне підприємство “Центр дозвілля та туризму”.

Раніше у сферу відповідальності його входила організація ярмарків, здача в оренду торгових будиночків та комерційних місць під малі архітектурні форми (МАФи зараз прийнято називати тимчасовими спорудами). Керує підприємством Таїсія Костюк.

Вартість метра квадратного за словами керівниці  – 11, 75 грн на місяць.

Виявилося, що колиба у парку за місяць сплачує 1491 грн за користування міською землею. Загалом за рік до міського бюджету з такого господарювання надходить 17  897 грн.

Також у парку є три локації, де в сезон працюють платні атракціони: найновіший розміщений на величезній площі біля руїн кінотеатру. Кілька років поспіль також працює м’який дитячий майданчик біля колишньої оранжереї впритул до дитячих ігрових комплексів, а найдавніше в парку працюють атракціони  в так званій клітці, де колись влаштовували міські дискотеки.

За інформацією від міської ради з діяльності атракціонів у міському парку було по 3 300 грн на місяць. За увесь період – від липня до листопада надходження від розміщення цих атракціонів склало 13 200 грн.

Щоправда у відповіді на інформаційний запит йдеться про договори тільки з двома підприємцями: ФОП Литвинова Вікторія Русланівна та ФОП Гуменюк Володимир Богданович. То виходить, що або один з підприємців володіє двома точками, або ж когось забули.

Про невеличкий “вічний” кіоск біля клітки навіть не згадано.

Як бачимо, цих коштів не вистачить ні на клумбу за 148 тис грн, ні на металеве яйце за 600 тис грн.

До теми: Клумба за 150 тис грн: У Коломиї відбувся тендер

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору