Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

93-річна пенсіонерка плете маскувальні сітки для захисників

Українці – незламні. І здається, що нас вже нічого не вразить. Але ж ні – коли читаєш, як 93-річна пенсіонерка з Косівщини плете маскувальні сітки для наших захисників.

Інформатор ділиться вчинком Параски Мотрук з посиланням на допис Надії Кіт Павлюк.

“Одного дня іду додому, зустрічаю її на подвір’ї власного будинку, що на Старому Косові. Вона підійшла до мене ближче з допомогою ходунків, важко, але бадьоро і з щирою посмішкою на вустах”, – пише пані Надія.

Параска Василівна Мотрук – жінка найповажнішого віку, яка допомагає у нашому волонтерському осередку “Прихисток душі”. Їй 29 лютого 2023 року має виповнитися 94 роки.

На запитання пані Надії, як жінка святкує свій день народження, якщо народилися у день високосного року, Параска Василівна відповідає:

“Та кожного року святкую, у лютому, діти мені влаштовують свято, кажуть, що вже 29-те!” – і посміхається.

Від початку війни майже щодня її дочка Ольга Мотрук бере додому і приносить назад тканину на маскувальну сітку, яку вона вдома нарізає на смужки.

А ще, Параска Василівна розповіла, що коли їй було 12 років, вона носила їжу у клунку для євреїв, яких утримували у загорожі біля Косівського інституту.
Таке добре серце мали вона та її батьки.

А тепер допомагає ЗСУ, бо хоче, щоб її діти, внуки, правнуки жили у незалежній Україні!

Захоплюємось вчинком Параски Мотрук і дякуємо їй за допомогу ЗСУ.

До теми: Хороша історія: пенсіонерка з Молодятина в’яже шкарпетки для захисників

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору