Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

22 листопада: який сьогодні день

Сьогодні, 22 листопада, в Україні 272-й день повномасштабної війни. До кінця року залишилось 39 днів. Іменини цього дня святкують чоловіки з такими іменами: Іван, Ілля, Віктор, Олександр, Антон, Дмитро, Костянтин, Олексій, Семен, Федір, Йосип, Тимофій, Порфирій, а жінки – Мотрона.

Про свята 22 листопада розповість Інформатор.

За релігійним календарем сьогодні – День преподобної Матрони Царгородської. Вона жила у Константинополі у V столітті та віддано служила Богові.

Міжнародний день сина. Цей день не належить до офіційних свят та не позначений як вихідний у календарі. Проте діти з нетерпінням чекають цього дня. Варто сказати, що Міжнародний день сина – це нагода не тільки створити справжнє свято для синочка шкільного віку, але й привітати дорослого сина. А ще це нагода різним поколінням зібратися за столом.

День гуманного суспільства. Мета діяльності Гуманного суспільства переплітається з метою проведення цього дня – привернути увагу на ставлення людей до тварин. Часто суспільство забуває та проявляє надмірну жорстокість до домашніх тварин, вбиває диких тварин заради м’яса та хутра, використовує їх для досліджень та дослідів.

Історичні дати:

1938 — Карпатська Україна отримала автономію у складі Чехословацької республіки.
2004 — початок Помаранчевої революції.
2010 — початок безстрокової акції протесту на Майдані Незалежності в Києві проти нового Податкового кодексу, написаного урядом Азарова, які підтримували акціями по всій Україні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Ольга Пукавчук

Нагору