Коломия До сайту

Прийшов у відділок і підсунув поліцейському хабар: мешканця Прикарпаття судитимуть

Прикарпатець постане перед судом за надання неправомірної вигоди поліцейському. Слідство довело, що у жовтні цього року чоловік пропонував поліцейському хабар, тож тепер постане перед судом.

Деталі розповість Інформатор за даними прокуратури області та поліції.

У суботу, 1 жовтня, під час патрулювання території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції Надвірнянщини, у селі Білі Ослави, помітили автомобіль Volkswagen Passat B5, який рухався з порушенням Правил дорожнього руху.

Чоловік хотів уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння. Кошти він приніс до райвідділу поліції та поклав під документи на столі.

35-річний керманич прийшов до відділу поліції, щоб «домовитись», та у службовому кабінеті надав правоохоронцю 100 доларів США та 2000 гривень, аби той не направляв складені адміністративні матеріали до суд.

Поліцейський від пропозиції відмовився та викликав слідчо-оперативну групу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Надвірнянського районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

До теми: Мотоцикліст на Косівщині підкинув хабаря поліцейським

Санкцією ч.1ст.369 КК України за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі, передбачено покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Під процесуальним керівництвом Надвірнянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного місцевого жителя за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька