Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шахраї створили фейковий чат-бот Пенсійного фонду України, який пропонує допомогу від держави

Пенсійний фонд України в месенджері Telegram виявив діяльність чат-боту, який від його імені дурить користувачів, збирає особисті дані людей та реквізити банківських рахунків для подальших шахрайських дій.

Інформатор попереджає читачів та ділиться деталями з посиланням на допис Фонду.

Невідомий чат-бот “Пенсійний фонд України” (@pensijnyj_fond_ukrainybot) з символікою Фонду на логотипі боту інформує громадян про можливість отримання грошової допомоги у розмірі 2220 гривень на кожного з членів сім’ї, хто постраждав у зв’язку з війною.

Бот пропонує подати відповідну заявку, та заповнити особисті дані, у тому числі й реквізити банківських рахунків, для можливості отримання неіснуючих коштів.

Це фейк!

Пенсійний фонд України не має відношення до діяльності вказаного чат-боту. Бот не створювався та не адмініструється Фондом і не стосується інформаційної діяльності відомства. Пенсійний фонд України вже звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів.

Довіряйте інформації про діяльність Фонду лише з перевірених джерел!

Офіційний телеграм канал Пенсійного фонду України можна знайти за посиланням

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору