Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У свинині з-за кордону знайшли протиглистні препарати

Прикарпатців попереджають про небезпечне м’ясо. У свинині з Нідерландів виявили перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу. 

Довідався Інформатор в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Флубендазол є антигельмінтним засобом. Він використовується ветеринарами для захисту від внутрішніх паразитів і глистів.

Держпродспоживслужба на Прикарпатті отримала повідомлення про небезпечний вміст свинини через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).

М’ясо експортувалось з Нідерландів (виробник: COMHAXO MIDDELHAL, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V. Netherlands Carmo Food Nordic A\S, Denmark; Tomex Danmark A\S, Denmark). В Україну його імпортував ТзОВ «МЕЛМІТ» (проспект Перемоги,15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ “АГРО-Інвест”).
Підприємцям, які використовують у виробництві, або продають це м’ясо, слід вилучити його протягом двох днів та письмово інформувати про виявлену продукцію Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Прикарпатці, котрі знайшли на прилавках таку свинину, варто повідомляти за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертатися до територіальних управлінь.

Фото з відкритих джерел.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Ольга Пукавчук

Нагору