Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

23 листопада: цей день в календарі

Підкрався 327-й день року. І сьогодні вже 273 доба хороброго протистояння українців проти загарбників. 23 листопада в світі відзначають небагато свят. А іменини святкують: Ганна, Борис, Георгій, Денис, Єфрем, Іван, Костянтин, Михайло, Микола, Олександр, Олексій, Ольга, Петро.

Детальніше про сьогоднішню дату розповідає Інформатор.

23 листопада православна церква відзначає День апостолів із 70-ти: Ераста, Олімпа, Родіона, Сосипатра, Куарта і Тертія, мученика Ореста.

Міжнародний день імідж-консультанта. Консультанти з іміджу кожен день долучаються до життя багатьох людей: додають впевненості в важкі моменти життя, розкривають особистість, дістаючи на поверхню внутрішнє «наповнення», навчають нас та переконують, що справжня краса є в кожній людині.

Міжнародний день акварелі. Знаменна дата для художників-акварелістів по всьому світі. День започаткований відомим мексиканським художником Альфредо Гуаті Рохо. Можна сказати, що цей митець все своє життя присвятив живопису в техніці акварелі та його популяризації у світі.

Міжнародний день боротьби з безкарністю. Метою цього дня є привернення уваги до проблем тих, хто зазнав погроз або тиску за використання свого права на свободу голосу. Також члени асоціації наголошують, що замовчування випадків насильства породжує безкарність та провокує наступні беззаконні дії. Вони наводять факти, згідно з якими 90% випадків вбивств журналістів за останнє десятиліття залишилися нерозкритими, а їхні кати та вбивці й досі залишаються непокараними.

День Фібоначчі. Дата святкування обрана на честь початку самого ряду чисел Фібоначчі: 1, 1, 2, 3, (N-1)+(N-2), …. Ряд чисел, названий його іменем, створив Леонардо Пізанський, який жив у Пізі приблизно з 1175 по 1250 роки. Леонардо Пізанський (саме так він підписував свої труди) впровадив використання арабських цифр та знаку нуля, десятинної системи та сучасної позиційної числення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору