Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

Історія життя довгожительки з Прикарпаття, яку важко собі уявити

Теодозія Луцишин відсвяткувала свій 103 день народження. Жінка живе в селі Добринів, що на Рогатинщині, та є найстаршою його мешканкою. Випробувань у житті довгожительки було багато, але навіть попри це, Теодозії Михайлівній вдалося дожити до такого поважного віку.

Інформатор вирішив поділитися історією життя прикарпатки, побачивши її на Рогатинській МТГ.

Коли Теодозії було 6 років, то вона вже працювала на полі. В 14-річному віці вийшла заміж за старшого на 10 років хлопця. Одружили її батьки через те, що родичі нареченого мали багато землі.

А вже через 10 років, коли їй виповнилось 24, Теодозія втрачає чоловіка під час Другої світової війни. Згодом вона виходить заміж за молодшого на 11 років Стефана. Разом вони прожили до глибокої старості. У свій 101 рік народження довгожителька втратила єдиного сина.

“Нині Луцишин Теодозії Михайлівні 103 роки. У свій поважний вік пані Теодозія все ще повна оптимізму і дякує Богу за  прожиті дні. Як і кожен українець вона у молитвах щоденно просить Всевишнього за мир та щасливе повернення наших захисників додому”, – йдеться в повідомленні громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору