Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мер Коломиї запросив лабораторію зі Львова, щоб перевірити воду і повітря біля консервного заводу

Сьогодні фахівці екологічної лабораторії відібрали проби води та повітря консервного заводу. Для перевірки міський голова Коломиї запросив фахівців з Львівської міської ради.

Інформатор знає деталі.

Кілька місяців поспіль мешканці прилеглих будинків потерпали через нестерпний сморід, а все – через затримку вивезення відходів з території консервного заводу в Коломиї.

Хоча цей конфлікт наростав роками.

8 листопада на місці звалища зібралися активісти, депутати, міський голова і висловили свої претензії власнику заводу. Врешті міський голова вирішив запросити фахівців, щоб розібратися у ситуації і сказав, що для цього знадобиться кілька тижнів.

До теми: Що смердить: депутати і активісти розбиралися, що трапилось на консервному заводі у Коломиї

Відтак 24 листопада в Коломию прибула мобільна екологічна лабораторія Львівської міської ради. Вони провели експрес-тести, відібрали проби води з криниць сусідніх подвір’їв та проби повітря поруч заводу. Результати цих проб будуть відомі за кілька днів.

Проте на територію заводу власники не пустили фахівців.

 

“Про результати детальної перевірки повітря та води знатимемо через тиждень. За цими висновками прийматимемо подальші рішення. Якщо є порушення екологічних норм, то будемо притягувати винних до відповідальності”, – каже Богдан Станіславський.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору