Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Справа вагнерівця з Івано-Франківська в суді

Франківські слідчі завершили досудове розслідування та передали до суду обвинувальний акт щодо колишнього мешканця Івано-Франківської області, який зараз служить у російській військовій компанії «Вагнера».

Деталі знає Інформатор від служби безпеки області.

Слідчі СБУ встановили, що найманець вступив до російської військової компанії у 2016 році. Відтоді він перебуває у складі ротно-тактичної групи «Карпати», яка є структурним підрозділом «Вагнера». За останніми наявними даними, – воює під Авдіївкою Донецької області.

Так звана «приватна військова компанія «Вагнера» лише маскується під приватну ініціативу. Цей підрозділ отримує важке озброєння та техніку безпосередньо зі складів міноборони росії, проходить підготовку на базі ГРУ та підпорядковується наказам російського командування.

Слідчі СБУ обвинувачують «вагнерівця» за такими статтями Кримінального кодексу:

ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції КК України, що діяла на час вчинення злочину);
ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.
За даними контррозвідки, бойовик вступив до незаконних збройних формувань у 2014 році. Спочатку він служив у 3 окремій мотострілецькій бригаді т. зв. «першого армійського корпусу ДНР». До «групи «Вагнера» бойовика зарахували завдяки кримінальному минулому – він був засуджений за насильницький злочин.

У складі військової компанії «Вагнера» найманець брав участь у бойових діях на території Сирії. За свою злочинну діяльність отримав одну з трьох нагород, якими відзначають «вагнерівців», – т. зв. «чорний» або «окопний» хрест.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору