Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свята й іменники 24 листопада

У четвер 24 листопада маємо 328 день року і рівно 9 місяців війни (247 днів). До кінця якого залишається лише 37 днів. Сьогодні іменини відзначають власники таких імен: Федір, Степан, Євгеній, Віктор, Максим та Вікентій.​

Про світські й церковні свята цього дня розповість Інформатор.

День друзів

День друзів вигадали у США, а дату 24 листопада обрали на честь дня народження всесвітньо відомого американського психолога, педагога та письменника Дейла Брекенбріджа Карнегі. Кому сьогодні не відоме ім’я автора бестселера “Як здобувати друзів і впливати на людей”? Ось тому і свято не залишилося суто американським – сьогодні День друзів відзначають практично у всьому світі, щоправда, у різні дні.

Щороку 24 листопада вчені всього світу святкують День еволюції, спеціальне свято, присвячене роковинам публікації праці Чарльза Дарвіна “Походження видів”. І саме вчені цього дня займаються організацією свята для всіх охочих ближче познайомитись із працями Дарвіна.

У книзі “Походження видів шляхом природного відбору, або збереження сприятливих рас у боротьбі життя” Дарвін вперше представив широкій аудиторії свою теорію еволюції, вона стала основою еволюційної біології. А вперше її опублікували 24 листопада 1859 року.

Вперше святкування дати влаштували ще 1909 року, на 50-ту річницю публікації книги та на 100-ту річницю від дня народження Дарвіна. Свято дає можливість людям дізнатися більше про еволюційну біологію, а також вшанувати внесок вченого в розвиток науки. Цього дня численні наукові спільноти у всьому світі влаштовують спеціальні навчальні заходи.

За церковним календарем сьогодні віряни вшановують пам’ять преподобного Федора Студита. Під впливом свого дядька, який був ігуменом, він підстригся в ченці. Незабаром і сам Федір став ігуменом. Він вів аскетичний спосіб життя, активно вивчав Святе Письмо. За викриття пороків царя Костянтина святий був ув’язнений.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору